ÜNİVERSİTE ARAŞTIR BİLGİ İSTE İLETİŞİM
Kanada Vizesi

Kanada Vizesi

Kanada Vize Başvuruları

  • En az 1 yıllık pasaportunuz. 
  • Varsa eski pasaportunuz. 
  • Kanada Konsolosluğu vize başvuru formu.

    APPLICATION FOR A TEMPORARY RESIDENT VISA
     
  • 4 adet vesikalık fotoğraf ( arkası imzalı olmalı )
     
  • Kanada’ya neden gittiğinizi, niçin Kanada’yı seçtiğinizi ve orada almayı düşündüğünüz eğitimin ileriye dönük planlarınıza ne ölçüde faydalı olacağını kısaca anlatan bir niyet mektubu. ( Bu mektupta Kanada’da bulunduğunuz sürede eğitim ve yaşam giderlerinizi karşılayabilecek durumda olduğunuzu ve eğitiminiz sonunda orada kalmayı düşünmeyip kesin olarak Türkiye’ye döneceğinize konsolosluğu ikna etmelisiniz ). 
     
  • Savcılıktan iyi hal kağıdı. 
     
  • Sizi finanse eden kişinin en az 2-3 aylık hareket gösteren banka hesap cüzdanı fotokopisi. 
  • Sizi finanse eden kişinin, sizin tüm okul ve yaşam giderlerinizi karşılayacağını kabul ve taahhüt ettiğini belirten yazı. 
     
  • Öğrencinin Kanada’da geçimini sağlayan kişinin;
    • Birkaç aylık maaş bordrosu fotokopileri.  
    • İmza sirküleri, resmi gazetede çıkan kuruluş ilanı fotokopileri. 
    • Ticaret ve sanayi odasından alınacak faaliyet belgesi ve zarar göstermeyen vergi levhası fotokopisi.
  •     Öğrencinin Kanada’da geçimini sağlayan kişinin;