AVUSTRALYA VİZE DEĞİŞİKLİĞİ 2018 (SSVF) HAKKINDA BİLGİLER

 

Avustralya Vize Değişikliği 2018 (SSVF) Hakkında Bilgiler

1 Temmuz 2016 itibariyle başlayan Avustralya eğitim vizesinde Simplified Student Visa Framework (SSVF) uygulamasında 1 Şubat 2018 tarihi itibariyle yeni bir güncelleme yapıldır. Bu güncellemeye göre devam eden (SSVF) uygulamasında ki maddi koşullarda değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklere göre; 12 ay için gösterilmesi gereken minumum yaşam masrafları aşağıdaki tutarlarda olacak şekilde güncellenmiştir:

Student/guardian AUD$20,290
Partner/spouse AUD$7,100
Child AUD$3,040

Avustralya eğitim vizesinde Simplified Student Visa Framework (SSVF) uygulaması başlayacaktır. SSVF uygulamasıyla birlikte Avustralya eğitim vizesinde bir takım önemli değişiklikler olacaktır.

Avustralya Vizesi Değişiklikleri

1- Farklı tipte programlara başvuru yapan öğrenciler için kullanılan 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576 subclass vize tipleri ve SVF uygulaması kaldırılacaktır. Tüm bunlar yerine International öğrenciler hangi programa giderlerse gitsinler Student Visa (subclass 500) başvurusu yapacaklardır. Bundan böyle öğrenciler için tek tip vize olacaktır. Student Guardian'lar ise subclass 590 kategorisine başvuru yapacaklardır.

2- Tüm vize başvuruları online olarak http://www.border.gov.au/Trav/Visa/Immi sitesi üzerinden hesap oluşturularak yapılacaktır. Tüm destekleyici belgeler sisteme online olarak upload edilecektir. Böylelikle konsolosluğa kargoyla belge gönderme gibi işlemler ortadan kalkmış olacaktır.

3- Öğrenciler vatandaşı oldukları ülkenin (yani Türkiye'nin) risk kategorisine ve başvuru yaptıkları okulun risk kategorisine göre Streamlined evidentiary requirements'a yada Regular evidentiary requirements'a tabi olacaklardır. Streamlined evidentiary requirements'a tabi olan öğrencilerin belge sunmaksızın birçok bilgiyi sadece yazılı olarak deklare etmesi yeterli olacaktır. Regular evidentiary requirements'a tabi olan öğrencilerden ise durumlarını belge ile kanıtlamaları istenecektir. Ülkelerin ve  Education Provider'ların risk kategorisine göre hangi uygulamaya tabi olunacağı aşağıdaki tablodan anlaşılabilmektedir.

Avustralya Vize Değişikliği 2018 (SSVF) Hakkında Bilgiler


Education Provider Risk kategorisinde birinci yada ikinci kategoride olan okulların bir çoğu öğrencilerin vizeye uygunluk durumlarını okul başvurusu sırasında kontrol etmekte ve buna göre onay vermektedir. 


4- 1 Şubat 2018 itibariyle, 12 ay için gösterilmesi gereken minumum yaşam masrafları aşağıdaki tutarlarda olmalıdır.

Student/guardian AUD20,290
Partner/spouse AUD7,100
Child AUD3,040

5- Sadece dil eğitimi (ELICOS) programı için Avustralya'ya gidecek olan öğrencilerin artık hesaplarında 3 ay para bekletmelerine gerek kalmamıştır. 

Öğrenciler ekonomik durumlarını iki farklı şekilde kanıtlayableceklerdir;

  • Yıllık geçim parası 20.290 AUD + okul eğitim ücretini sponsorlarının hesaplarında göstererek (yada kredi çekerek),
  • Hesapta para gösterilemiyorsamiyorsa; anne-babanın yıllık gelir bordrosununun gösterilmesi de kafi olabilecektir. Ancak bu durumda anne babanın yıllık 60.000 AUD gelir göstermesi gerekecektir. Yani anne baba ayda min. 11.000 TL - 12.000 TL kazanıyorsa nakit göstermeden maaş bordrolarıyla vize alınabilecektir.

6- Ögrencilerin 24 haftadan uzun bir programa gitmeleri durumunda, okullar tarafından Avustralya'ya gitmeden önce program eğitim ücretinin en fazla %50'sini ödemeye zorunlu tutulabilecekler. Geriye kalan ödemeyi programının ikinci periyodunun başlamasına 2 hafta kala ödenecektir. 

7- Dil belgesi sunularak kabul alınabilen programlar (lisans, yüksek lisans vb.) için vize başvurusunda IELTS'den en az 5.5 sunmak gerekecektir. Öğrencinin IELTS 5.0 dil skoruna sahip olması durumunda 10 haftalık bir dil programı (ELICOS) ile IELTS 4.5 dil skoruna sahip olması durumunda 20 haftalık bir dil programı (ELICOS) ile kombine ederek de vizeye başvuru yapılabilecektir.

IELTS'e muadil olarak aşağıdaki sınavlar da kabul edilmektedir.

- Test of English as a Foreign Language paper based test (TOEFL)
- Pearson Test of English Academic
- Cambridge English: Advanced
- Occupational English Test.

Avustralya Vize Değişikliği 2018 (SSVF) Hakkında Bilgiler

 

8- Bundan böyle ELICOS (English Language Intensive Courses for Overseas Students) kursları için bir süre kısıtlaması olmayacaktır. Eski uygulamada maksimum 50 haftaya kadar ELICOS eğitimi alınabilmekteydi.

9- Uzatılabilir vize almak için geçmişte minimum 40 haftalık bir programa katılmak gerekiyordu. Yeni uygulamayla bu kural da ortadan kalkacak. Öğrenciler istedikleri uzunlukta programa katılıp, Avustralya'da iken tekrar vize başvurusu yapmak kaydıyla programlarını uzatabileceklerdir. Ancak her zaman red alma ihtimali olduğu unutulmamalıdır. 

10- Program değişikliği yapılması durumunda öğrencilerin ya aynı seviyede yada bir üst seviyedeki bir kursa kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 

11- Yeni uygulamayla birlikte Avustralya'da çalışma izni ilgili bir değişiklik yapılmamıştır. Geçmişte olduğu gibi en az 12 hafta süreyle dil eğitimi programına katılan ve öğrenci vizesi bulunan kişiler programları boyunca haftada 20 saat çalışma iznine sahip olacaktır. Avustralya'da mezuniyet sonrası 1 yıl çalışma hakkı kazanabilmek için ise en az 2 yıllık bir master programı yada 2 yıllık bir ön lisans programı bitirmek gerekir. 1 yıllık master yada sertifika programları sonrasında çalışma izni verilmemektedir.

Simplified Student Visa Framework (SSVF) uygulaması ile ilgili Avustralya Devleti tarafından yapılan resmi duyurunun full metni için tıklayınız. 
 

Academix Hakkında

Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık olarak 1996'dan beri dünyadaki pek çok prestijli dil okulu, lise ve üniversitenin Türkiye kayıt ofisi olarak çalışmaktayız. Tüm öğrencilerimize okul ve program seçiminden, kayıt işlemlerine, vize işlemlerinden, seyahat organizasyonuna kadar tüm aşamalarda ücretsiz danışmanlık sunmaktayız.Neden yurtdışı eğitim danışmalık hizmeti almalısınız?

Öğrenci Yorumları

ILSC Toronto'da Dil Eğitimimi Uzattım

Merhaba, şu anda bu yazıyı okuyorsan eğer bundan 1 yıl önce benim yaptıklarımı yapıyorsun demektir :) Ben de gitmeye karar verdikten sonra hangi ül...   Devamı

Tayfun Can
Tayfun Can
Öğrenci
DID Münih'te 32 Hafta Almanca Dil Eğitimim

Almanya’ ya gideceğim dediğimde birçok arkadaşım ‚“Neden Almanya başka bir memleket mi kalmadı“ diyeli tam 7 ay oluyor.   Devamı

Gökçe Fetullahoğlu
Gökçe Fetullahoğlu
Öğrenci
Kanada'ya Aile İle Beraber Yurtdışı Eğitime Nasıl Gidilir?

Merhabalar. Ben Pınar Kılıç. Mayıs 2019’da Toronto Lambton College’da 2 senelik postgraduate Business Management programıma başladım. Alışılanın dı...   Devamı

Pınar Kılıç
Pınar Kılıç
Öğrenci
EC Bristol Dil Okulunda 4 Ay İnglizce

Amcam daha önce kuzenimi Academix aracılığıyla ABD’ye gönderdiği için kurumun ne kadar profesyonel çalıştığını biliyordum ve başka hiçbir kurumla g...   Devamı

Burak Perit Yaşar
Burak Perit Yaşar
Öğrenci
Tüm Yorumlar...

Danışman Yorumları

Cultus Schools Polonya'da Üniversite Öncesi Dil Eğitimi

Polonya’daki bir çok üniversiteden kabul almanız için ya IELTS sınavından min. 6.0 skoru elde etmeniz ya da bir yıl hazırlık okumanız gerekiyor.   Devamı

Tugay İBİŞ
Tugay İBİŞ
Danışman
Polonya'da Eğitim Yaşam ve Çalışma İzni

Öğrenci kartlarına tanımlanan dönemlik yüklemeler ile şehir içi ulaşım sınırsınız kullanılabiliyor. Polonya’nın geneli çok dağlık bir coğrafya olma...   Devamı

Tugay İBİŞ
Tugay İBİŞ
Danışman
Dublin, Galway ve Cork'ta Eğitim Tavsiyeleri

Dublin’e göre yaşam giderleri daha uygun olduğu için Cork tercih edilebilir bir lokasyon olarak öne çıkıyor. Galway’den daha fazla yapılacak bilece...   Devamı

Kaan ÜNVERDİ
Kaan ÜNVERDİ
Danışman
Ukrayna'da Üniversite Öncesi İngilizce ve Rusça Hazırlık

Ingilizce ve Rusça hazırlık okullarını Odessa da gidilmesini hem şehir hem de eğitim olarak tavsiye edebilirim. Kısaca eğitim, yaşam masrafları ve ...   Devamı

Ömer ÖRKİ
Ömer ÖRKİ
Danışman
Tüm Yorumlar...

Bizi Takip Edin

YURTDIŞI EĞİTİM NAVİGASYON

Yurtdışı Eğitim Hakkındaki Tüm Merak Edilenler