AVUSTRALYA VİZE DEĞİŞİKLİĞİ 2018 (SSVF) HAKKINDA BİLGİLER

 

Avustralya Vize Değişikliği 2018 (SSVF) Hakkında Bilgiler

1 Temmuz 2016 itibariyle başlayan Avustralya eğitim vizesinde Simplified Student Visa Framework (SSVF) uygulamasında 1 Şubat 2018 tarihi itibariyle yeni bir güncelleme yapıldır. Bu güncellemeye göre devam eden (SSVF) uygulamasında ki maddi koşullarda değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklere göre; 12 ay için gösterilmesi gereken minumum yaşam masrafları aşağıdaki tutarlarda olacak şekilde güncellenmiştir:

Student/guardian AUD$20,290
Partner/spouse AUD$7,100
Child AUD$3,040

Avustralya eğitim vizesinde Simplified Student Visa Framework (SSVF) uygulaması başlayacaktır. SSVF uygulamasıyla birlikte Avustralya eğitim vizesinde bir takım önemli değişiklikler olacaktır.

Avustralya Vizesi Değişiklikleri

1- Farklı tipte programlara başvuru yapan öğrenciler için kullanılan 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576 subclass vize tipleri ve SVF uygulaması kaldırılacaktır. Tüm bunlar yerine International öğrenciler hangi programa giderlerse gitsinler Student Visa (subclass 500) başvurusu yapacaklardır. Bundan böyle öğrenciler için tek tip vize olacaktır. Student Guardian'lar ise subclass 590 kategorisine başvuru yapacaklardır.

2- Tüm vize başvuruları online olarak http://www.border.gov.au/Trav/Visa/Immi sitesi üzerinden hesap oluşturularak yapılacaktır. Tüm destekleyici belgeler sisteme online olarak upload edilecektir. Böylelikle konsolosluğa kargoyla belge gönderme gibi işlemler ortadan kalkmış olacaktır.

3- Öğrenciler vatandaşı oldukları ülkenin (yani Türkiye'nin) risk kategorisine ve başvuru yaptıkları okulun risk kategorisine göre Streamlined evidentiary requirements'a yada Regular evidentiary requirements'a tabi olacaklardır. Streamlined evidentiary requirements'a tabi olan öğrencilerin belge sunmaksızın birçok bilgiyi sadece yazılı olarak deklare etmesi yeterli olacaktır. Regular evidentiary requirements'a tabi olan öğrencilerden ise durumlarını belge ile kanıtlamaları istenecektir. Ülkelerin ve  Education Provider'ların risk kategorisine göre hangi uygulamaya tabi olunacağı aşağıdaki tablodan anlaşılabilmektedir.

Avustralya Vize Değişikliği 2018 (SSVF) Hakkında Bilgiler


Education Provider Risk kategorisinde birinci yada ikinci kategoride olan okulların bir çoğu öğrencilerin vizeye uygunluk durumlarını okul başvurusu sırasında kontrol etmekte ve buna göre onay vermektedir. 


4- 1 Şubat 2018 itibariyle, 12 ay için gösterilmesi gereken minumum yaşam masrafları aşağıdaki tutarlarda olmalıdır.

Student/guardian AUD20,290
Partner/spouse AUD7,100
Child AUD3,040

5- Sadece dil eğitimi (ELICOS) programı için Avustralya'ya gidecek olan öğrencilerin artık hesaplarında 3 ay para bekletmelerine gerek kalmamıştır. 

Öğrenciler ekonomik durumlarını iki farklı şekilde kanıtlayableceklerdir;

  • Yıllık geçim parası 20.290 AUD + okul eğitim ücretini sponsorlarının hesaplarında göstererek (yada kredi çekerek),
  • Hesapta para gösterilemiyorsamiyorsa; anne-babanın yıllık gelir bordrosununun gösterilmesi de kafi olabilecektir. Ancak bu durumda anne babanın yıllık 60.000 AUD gelir göstermesi gerekecektir. Yani anne baba ayda min. 11.000 TL - 12.000 TL kazanıyorsa nakit göstermeden maaş bordrolarıyla vize alınabilecektir.

6- Ögrencilerin 24 haftadan uzun bir programa gitmeleri durumunda, okullar tarafından Avustralya'ya gitmeden önce program eğitim ücretinin en fazla %50'sini ödemeye zorunlu tutulabilecekler. Geriye kalan ödemeyi programının ikinci periyodunun başlamasına 2 hafta kala ödenecektir. 

7- Dil belgesi sunularak kabul alınabilen programlar (lisans, yüksek lisans vb.) için vize başvurusunda IELTS'den en az 5.5 sunmak gerekecektir. Öğrencinin IELTS 5.0 dil skoruna sahip olması durumunda 10 haftalık bir dil programı (ELICOS) ile IELTS 4.5 dil skoruna sahip olması durumunda 20 haftalık bir dil programı (ELICOS) ile kombine ederek de vizeye başvuru yapılabilecektir.

IELTS'e muadil olarak aşağıdaki sınavlar da kabul edilmektedir.

- Test of English as a Foreign Language paper based test (TOEFL)
- Pearson Test of English Academic
- Cambridge English: Advanced
- Occupational English Test.

Avustralya Vize Değişikliği 2018 (SSVF) Hakkında Bilgiler

 

8- Bundan böyle ELICOS (English Language Intensive Courses for Overseas Students) kursları için bir süre kısıtlaması olmayacaktır. Eski uygulamada maksimum 50 haftaya kadar ELICOS eğitimi alınabilmekteydi.

9- Uzatılabilir vize almak için geçmişte minimum 40 haftalık bir programa katılmak gerekiyordu. Yeni uygulamayla bu kural da ortadan kalkacak. Öğrenciler istedikleri uzunlukta programa katılıp, Avustralya'da iken tekrar vize başvurusu yapmak kaydıyla programlarını uzatabileceklerdir. Ancak her zaman red alma ihtimali olduğu unutulmamalıdır. 

10- Program değişikliği yapılması durumunda öğrencilerin ya aynı seviyede yada bir üst seviyedeki bir kursa kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 

11- Yeni uygulamayla birlikte Avustralya'da çalışma izni ilgili bir değişiklik yapılmamıştır. Geçmişte olduğu gibi en az 12 hafta süreyle dil eğitimi programına katılan ve öğrenci vizesi bulunan kişiler programları boyunca haftada 20 saat çalışma iznine sahip olacaktır. Avustralya'da mezuniyet sonrası 1 yıl çalışma hakkı kazanabilmek için ise en az 2 yıllık bir master programı yada 2 yıllık bir ön lisans programı bitirmek gerekir. 1 yıllık master yada sertifika programları sonrasında çalışma izni verilmemektedir.

Simplified Student Visa Framework (SSVF) uygulaması ile ilgili Avustralya Devleti tarafından yapılan resmi duyurunun full metni için tıklayınız. 
 

Academix Hakkında

Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık olarak 1996'dan beri dünyadaki pek çok prestijli dil okulu, lise ve üniversitenin Türkiye kayıt ofisi olarak çalışmaktayız. Tüm öğrencilerimize okul ve program seçiminden, kayıt işlemlerine, vize işlemlerinden, seyahat organizasyonuna kadar tüm aşamalarda ücretsiz danışmanlık sunmaktayız.Neden yurtdışı eğitim danışmalık hizmeti almalısınız?

Öğrenci Yorumları

Santa Monica College İşletme Sertifikası

Ama kararlı ve nereden başlayacağınızı  bilmiyorsanız da Academix'e gidip Mehmet (Abi) Kantarcı’ya buluşup danışıp sizin bu konuda ellinden geldiği...   Devamı

Mehmet Ali Sav
Mehmet Ali Sav
Öğrenci
Humber College Marketing Management Sertifikası

Ve tanıştığımız günden bugüne tam 10 yıl geçti. Ve bu kez daha büyük bir işlemler silsilesiyle Humber College’e istediğim zamanda, istediğim progra...   Devamı

Erdal Karaboğa
Erdal Karaboğa
Öğrenci
Kaplan Cambridge'de 3 Ay Yoğun İngilizce

Bu arada buraya gelmeden önce 2 aylık kayıt yaptırmıştım ama ayrılamayacağımı farkedip 1 ay daha uzattık. Tabi ki bu süreçlerde her zaman Nilay Han...   Devamı

Merve Tuncer
Merve Tuncer
Öğrenci
ILSC Toronto'da 26 Hafta İngilizce Dil Eğitimi

“Kursun faydasını gördün mü?” Ben ILSC kursuna 28 hafta kayıt oldum. Okulum gayet güzel ama önemli olan sizin kurstan sonra ne yaptığınız. Öğretmen...   Devamı

Furkan Anıl Karaaslan
Furkan Anıl Karaaslan
Öğrenci
Tüm Yorumlar...

Danışman Yorumları

CES Londra Tavsiyelerim

İngilizce dil eğitimi dendiğinde akla ilk olarak İngiltere geliyor. Özellikle Birleşik Krallığı’n başkenti olan Londra dil eğitimi almak isteyen öğ...   Devamı

Burcu İHTİYAROĞLU
Burcu İHTİYAROĞLU
Danışman
Universidad Catolica de Murcia (UCAM) Tavsiyeleri

Okul Ulusal Tarihi-Sanat Anıtı ilan edilen barok kilisesiyle birlikte, güzel, huzurlu, sessiz ve kolay ulaşım imkânına sahip bir ortamda yer almakt...   Devamı

Şilan ERBEK
Şilan ERBEK
Danışman
Almanya'da Yaz Okulu Tavsiyeleri

Neden Almanya'da yaz okulu programlarına katılmalı? Yabancı dil öğrenimi ne kadar küçük yaşta başlarsa o kadar sağlam ve çabuk elde edilen sonuçlar...   Devamı

Mehtap Alkaşi
Mehtap Alkaşi
Danışman
CES Dublin Tavsiyelerim

Avrupa’nın en yaşanılır başkenti olarak bilinmekte olan bu güzel İrlanda şehrine gerek çalışma izni gerekse huzur ve güvenliği nedeniyle artık eski...   Devamı

Emre AYAN
Emre AYAN
Danışman
Tüm Yorumlar...

Bizi Takip Edin

YURTDIŞI EĞİTİM NAVİGASYON

Yurtdışı Eğitim Hakkındaki Tüm Merak Edilenler