ÜNİVERSİTE ARAŞTIR BİLGİ İSTE İLETİŞİM
Almanya Vizesi

Almanya Vizesi

Almanya (Schengen) Vize Başvuruları

Almanya Konsolosluğu İçin Gereken Evraklar


En az 1 yıllık pasaportunuz.

Varsa eski pasaportunuz.

Geçerli pasaportunuzun 1,2,3,4 ve 60. sayfalarının fotokopisi.

3 adet yakın zamanda çekilmiş vesikalık fotoğraf. Fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı. Bilgisayardan taranmış kopyalar kabul edilmez.

Vize başvuru formu.
a) APPLICATION FOR SCHENGEN VISA

Alman ikamet yasasının 68. maddesi gereğince dil kursu süresini kapsayan bir taahhütname.

Okul kabul formunun aslı ve fotokopisi. Bunun içerisinde olması gereken maddeler aşağıdaki gibidir;
a) Kurs ücreti ve ödendi ise makbuzu,
b) Konaklama detaylarınız ve tutarı,
c) Haftada kaç saat eğitim göreceğiniz,
d) Kursun başlangıç ve bitiş tarihleri,

Sizi finanse eden kişinin en az 3 aylık hareket gösteren banka hesap cüzdanı fotokopisi veya banka yazılarının asılları. Banka mektuplarında en az aylık 585€ karşılığı teminat mektubu bulunmalı.

Sizi finanse eden kişinin, sizin tüm okul ve yaşam giderlerinizi karşılayacağını kabul ve taahhüt ettiğini belirten yazı.

Öğrencinin Almanya’da geçimini sağlayan kişinin;
a) Ticaret ve sanayi odasından alınacak faaliyet belgesi ve zarar göstermeyen vergi levhası fotokopisi.
b) İmza sirküleri, resmi gazetede çıkan kuruluş ilanı fotokopileri.
c) Birkaç aylık maaş bordrosu fotokopileri. 

Çalışıyorsanız çalıştığınız şirketten izinli olduğunuzu dönüşünüzde işinize devam edebileceğinizi gösteren antetli kağıda mektup, faaliyet belgesi, zarar göstermeyen vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri, resmi gazetede çıkan kuruluş ilanı fotokopileri ve birkaç aylık maaş bordrosu fotokopileri.

Varsa tapu fotokopileri

Malvarlığınızı göstereceğinize inandığınız belgeler ( Araba Ruhsatı fotokopisi, Hisse Senedi fotokopisi, vs. )

Erkekler için askerlik terhis/tecil belgesi.

Evli iseniz evlilik cüzdanı.

Mezun olanlar için aldığınız son diploma veya eşdeğer belge ve transkript. Almanca tercümesi yapılmalıdır.

Öğrenciyseniz yeni tarihli öğrenci belgesi ve transkript. Almanca tercümesi yapılmalıdır.

Seyahat süresini kapsayan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası.

18 yaşının altında anne-baba/veli ile seyahat etmeyen tüm çocuklar yanlarında ebeveynleri/yasal velileri tarafından çocuklarının seyahat etmelerine izin verdiklerini teyit eden noter tasdikli belge 
( aslı+fotokopisi )

Vize ücreti. Konsoloslukta yatırılacaktır.

Uçak rezervasyonu.

Almanca bilginizi gösterir kurs sertifika veya belgeleri.