BİLGİ İSTE İLETİŞİM

Yurtdışında Yüksek Lisans

İş Dünyasındaki artan rekabet şartları ile işe başvuru ve işe giriş aşamalarında karşılaşılan mülakatlar ve bu mülakatlara girişin kapısını açacak olan donanımlı CV sahibi olabilmek her geçen gün biraz daha zorlaşmakta. Yabancı dil ihtiyacı ise zaten ön planda olduğu günümüzde iki ihtiyacı aynı anda karşılamanızı sağlayabilecek bir seçenek mevcut; Yurtdışında yüksek lisans.
Yurtdışında yüksek lisans programlarına başvuru yapabilmek adına gereken ölçütler ülke ülke ve okul okul farklılık göstersede genel anlamda; yüksek bir not ortalaması- uygun bir dil seviyesi- güzel referanslar- yeterli bir CV- kendinizi ve bu bölümü neden istediğinizi anlatan bir niyet mektubu ve eğer yaratıcılık ve yetenek isteyen bölümler düşünülüyor ise port folyo önemli araçlar olarak karşımıza çıkmaktadır.
Yurtdışında Yüksek Lisans
Yüksek lisans eğitiminin alınacağı ülkeye karar aşamasında önemli kriterlerden bir tanesi doğal olarak bahsi geçen ülkedeki eğitim kalitesidir. Bunun yanında ülkede konuşulan ana dil ve alınması düşünülen eğitimi sağlayacak okulun eğitim dili de hem bu eğitim açısından hem de eğitim için  vize başvurusu sırasında önemli bir değişken olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ülkenin anadilinden farklı bir dilde eğitim veren bir kuruma yüksek lisans eğitimi için başvurulduğunda, eğitim dilinin yanı sıra günlük yaşamda kullanılacak olan dile de önem verilmelidir. Bu durumun sorun yaratmasını engellemek adına anadili İngilizce’den farklı olan pek çok ülkede lisans ve yüksek lisans eğitimleri sırasında eğer eğitim dili İngilizce ise ülkenin anadilini de destek programı  olarak sunan kurumlar mevcuttur.
Okula ve ülkeye ve bölüme göre farklılık göstersede yüksek lisans eğitimleri ortalama 1 yada 2 yıldır.
Vize başvurusu aşamasında istenilen mali yeterlilik belgeleri genel itibari ile eğitim kaç yıl olursa olsun ilk seneyi kapsayacak şekilde hesaplanabilir. r



İlişkili Diğer Yazılar:
» Tüm Yurtdışı Eğitim Makalelerimiz