BİLGİ İSTE İLETİŞİM

İngiltere Öğrenci Vizelerinde Değişiklikler Yapıldı




İngiliz hükümeti tarafından Aralık 2017 içerisinde duyurulan ve 11 Ocak 2018 tarihi itibariyle yürürlüğü giren yeni kurallar ile öğrenci vizelerinde bir takım değişkliklere gidilmiştir. 

Yapılan açıklamanın metnini aşağıda görebilirsiniz. 


TIER-4 ÖĞRENCİ VİZESİ DEĞİŞİKLİKLERİ:

TIER-4 tipi vize başvurularında öğrencilerin opsiyonel olarak part-time eğitim alabilmeleri de artık mümkün. Eğitim alınacak olan kursun QF level 7 veya SCQF 11 ve üstü bir kurs olması gerekiyor. Bunun haricinde tercih edilecek olan programın Higher Education Institution (Yüksek Öğrenim Enstitüsü) tarafından sağlanıyor olması şartı var. Part-time eğitim esnasında öğrencilerin yasal çalışma izinleri olmamakla birlikte eğitimleri sırasında kendileriyle birlikte aile bireylerini “dependant” kategorisinde Birleşik Krallık’a getirebilmeleri mümkün değil. Ayrıca öğrenciler TIER-4 vizelerini Birleşik Krallık’ta uzatamayacaklar ve programlarının bitiminde çalışma izni içeren farklı bir program ve vize türü ile kalışlarını uzatmaları mümkün olmayacak.

TIER-4 tipi vize başvurusuyla Birleşik Krallık’ta eğitim ya da eğitim esnasında çalışmak isteyen öğrencilerin vize ya da kalış süresini uzatma başvurularında akademik süreçleriyle ilgili olarak talep edilecek olan döküman sunma şartından da muaf tutulacaklardır.

KISA DÖNEM ÖĞRENCİ VİZESİ DEĞİŞİKLİKLERİ:

Student Visitor Visa, yani kısa dönem öğrenci vizesi başvurularında da bazı değişiklikler söz konusu. Bunlar;

- Eskiden kısa dönem vize başvurusunda “student visitor visa” kategorisi için aranan 18 yaş şartı 16’ya indirildi. Artık 16 yaşındaki adaylarında Birleşik Krallık’ta 11 aya kadar dil eğitimi almalarında herhangi bir sakınca bulunmuyor.

- 6 aylık kısa dönem öğrenci vizesiyle Birleşik Krallık’ta bulunan öğrencilerin eğitimlerinin bitişi sonrasında da haricen Birleşik Krallık’ta 30 gün kalış hakları olacak.

- Öğrenciler, 6 aylık kısa dönem öğrenci vizeleri esnasında birden fazla eğitimi aynı anda alabilme ya da bu eğitimleri ardı ardına da alabilme şansına sahip olabilecekler.

- Tıp, veterinerlik, bilim ya da diş hekimliği alanında en az “degree” derecesinde bir programa kayıtlı olan öğrenciler, Birleşik Krallık’ta bir yüksek öğrenim kurumu tarafından kabul alabildikleri takdirde kısa dönem vizeleriyle; ders içeriğinde tedavi olmadığı sürece ve maaşsız çalışmak suretiyle seçmeli ders eğitimi alabilecekler.

EĞİTİM SONRASI ÇALIŞMA KOŞULLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER:

PhD haricindeki programlarla TIER-4 vizesine sahip öğrencilerin TIER-2 tipi vizeye geçiş yapabilmeleri için derslerini geçerek eğitimlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Bu öğrenciler, eğitimlerini  tamamlandıktan hemen sonra TIER-2 vizesine geçiş için başvuruda bulunabilirler. Bu esnada tamamladıkları eğitimlerinden sertifika ya da transkriptleri hazır olmasa dahi, kurslarının bitiş tarihiyle birlikte kurslarının tamamlandığını belgeleyen dökümanlar ya da yeterliliklerini kanıtlayan sınav sonuçları da yeni başvuru sürecinde evrak olarak kabul edilebilecektir.

DİĞER DEĞİŞİKLİKLER:

Birleşik Krallık dışından yapılacak olan elektronik vize başvuruları tanıtılarak denemeler yapıldı ve online başvurular sonrasında alınacak vizeler, pasaporta işlenebilecek veya bazı koşullarda elektronik olarak da vizelerin verilebilmesi mümkün olacaktır.





İlişkili Diğer Yazılar:
» Tüm Yurtdışı Eğitim Makalelerimiz