YURT DIŞINDA DİL EĞİTİMİNE KATILMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE FAYDALI BİLGİLER

Danışman Yorumları

Yurt dışında dil eğitimine gitmeye karar verdiniz. Gideceğiniz ülkeyi, şehri, alacağınız eğitimi de belirlediniz ve bunun için tüm adımları attınız. Peki seçmiş olduğunuz dil kursunda her bir dersin süresi ne kadar, alacağınız hafta sayısı tam olarak kaç aya denk gelir ve kursunuzun asıl bitiş tarihi ne zaman hesapladınız mı? Yurt dışına çıkmadan önce hangi evrakları yanınıza almalısınız biliyor musunuz? Türkiye’den para transferleri nasıl olur, para yollama seçenekleriniz neler, işlem masrafı almayan bankalar var mı araştırdınız mı? Ucuza seyahat etmenin yolu var mıdır, en lezzetli yemekler nerede yenir, nerelerde eğlenebilirsiniz, size yakın yerlerde hangi aktiviteler olacak, dili öğrenirken aklınıza gelmeyen kelimeleri çevirmede size kim yardımcı olacak, acil durumlarda ulaşmanız gereken yerlere nasıl ulaşacaksınız, konaklama bulmak için nereye bakmalı, iş, topluluk organizasyonlarına nerelerden ulaşabilirsiniz?

yurtdisi dil eigitimi tavsiye

Bu konularda size yardımcı olabileceğini düşündüğüm bilgilere değinmek istiyorum:

* Dil eğitimi programları genel ya da yoğun olarak öğrencilerin isteklerine göre ayrılır. Bu programlar haftalık olarak hazırlanmakla birlikte yine haftalık olarak 15 saat ile 30 saat arasında değişir. 15 saatlik dersler(yarı yoğun) sabah 9da başlar ve öğlen 12de sona erer. 20 saatlik dersler (genel) ise sabah 9da başlayıp 13.00te biter. 30 saatlik dersler(yoğun) ise sabah 9da başlayıp saat 15.00te biter. Her bir dersin süresi ise okula göre değişmekle beraber 45-50 dakikadır. Burada dikkatle bakılması gereken haftada 20 saatlik bir program kayıt olunduğunda gerçek saat olarak, 20 ders*45 dakika= 15 gerçek saat eğitim alınır. Yani saat/hour ve ders/lesson ayrımlarına, ilk kayıt olurken dikkat edilmesi gerekir.

* Dil okullarına ay olarak değil hafta sayısı olarak kayıt olunur ve eğitimler haftalık olarak pazartesi günleri başlar cuma günleri biter. Yani eğitim haftanın beş günüdür. Hafta sonları dilerse okulun organize ettiği aktivitelere katılır. Öğrenci tam olarak kaç ay eğitim almak istiyorsa, o süreye denk gelen hafta sayısını hesap ederek kayıt olmalıdır.

* Öğrenciler konaklamalarına Pazar günü giriş yapıp, Cumartesi günü çıkış yaparlar, eğer daha erken girip, daha geç çıkış yapmak istenirse, okullardan onay alınıp, extra ücret ödenerek fazla 1-2 gün fazla konaklanabilir.

* Yurt dışında eğitim alacak olan kişiler yurt dışına çıkarken pasaportunu, okuldan gelen okul kabul belgelerini, konaklama detaylarını, yurt dışında geçerli olan sağlık sigorta belgesini yanında götürmek zorundadır. Unutulmamalıdır ki TC vatandaşları yurt dışına çıkış harç bedelini ödemek zorundadır. Bu harç bedeli 15 TL olup havaalanında ödenebilir ya da herhangi bir bankadan yatırılabilir. Bankadan ödendiği takdirde ödeme dekontu da diğer önemli evrakların yanına eklenmelidir. Bu zorunlu evrakların dışında ise yanınızda bulundurmanızda faydalı olabilecek iki noktaya değinmek istiyorum. Biri CV diğeri ise ehliyetiniz. Çalışma izni veren ülkelerde iş ararken CV’nize ihtiyaç duyabilirsiniz. Yurt dışında araç kullanmayı planlıyorsanız eğer ehliyetinizi yanınızda götürmeyi unutmayınız.

* Yurt dışına uygun maliyetle para transferi öğrenciler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alır. Eğer Türkiye’de bir banka hesabınız varsa ve ATM kartınız yanınızda ise hesabınızdan para çekebilirsiniz. Ancak bu işlem için bankalar banka masrafı alır. Her bankanın almış olduğu işlem masrafı ise farklılık gösterir. Uluslararası para transferleri için yaygın olarak kullanılan Western Union ve Moneygram servisleri de tercih edilebilir. Bu serviste de gönderilen para miktarına göre kesintiler olmaktadır. En uygun seçenek olduğunu düşündüğüm Turkish Bank’da ise USD, Euro, Pound,TL hesabı açtırabilir ve alacağınız Nakito kartı ile dünyanın her yerinden sadece 8 TL karşılığında (Master Card amblemli tüm ATMlerden) para çekebilirsiniz. Herhangi bir komisyon ödemeden tüm dünyada alışveriş işlemi gerçekleştirebilir ve kur farkından etkilenmezsiniz. Araştırmanızı tavsiye ederim.

* En son değinmek istediğim konu ise yurt dışında hayatınızı kolaylaştıracak faydalı akıllı telefon uygulamaları (Applications) :

- Olmazsa olmazınız Google Translate ! Ücretsizdir ve bir çok dilde desteklendiği için cümlelerinizi istediğiniz dile çevirebilirsiniz. Bir çok hatalı çeviri yapsa da anı kurtarmanıza yetecektir 

- Yelp ve Swarm gibi programları indirerek en popüler restaurantlara, cafelere ve barlara kişi yorumlarını da göz önünde bulundurarak gitmeyi tercih edebilirsiniz. Muhteşem mekanlar keşfedeceğinizden eminim 

- Size en yakın benzinlik, hastane, Kamu ve Devlet Kurumları gibi acil ulaşmanız gereken yerleri Aroundme uygulamasını indirerek de kolayca bulabilirsiniz.

- Uber = ucuza seyahatin gözbebeği. Dünyanın bir çok ülkesinde faaliyet gösteren bir uygulama. Bu uygulamayla taksiye vereceğiniz hizmet bedelinin neredeyse yarısını ödersiniz. Size en yakın ulaşım aracını seçerek seyahat etmek istediğiniz noktaya hem konforlu hem de uygun bir ücret karşılığında varmış olursunuz. Bunun beraberinde cebinizden hiç nakit para çıkmadan kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.

- Ve son olarak da 70’ten fazla ülkede yaygın olarak kullanılan CRAIGSLIST. İş, konut, kişisel ürünler, hizmet alımı, topluluk organizasyonları gibi ilanları bulabileceğiniz harika bir uygulamadır. Göz gezdirmenizi muhakkak tavsiye ederim.

Faydalı olabileceğini düşündüğüm bu bilgilerin size yol gösterici olması dileğiyle…

Ali AĞIR

Ali AĞIR

Yurtdışı Eğitim Danışmanı

Academix Hakkında

Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık olarak 1996'dan beri dünyadaki pek çok prestijli dil okulu, lise ve üniversitenin Türkiye kayıt ofisi olarak çalışmaktayız. Tüm öğrencilerimize okul ve program seçiminden, kayıt işlemlerine, vize işlemlerinden, seyahat organizasyonuna kadar tüm aşamalarda ücretsiz danışmanlık sunmaktayız.Neden yurtdışı eğitim danışmalık hizmeti almalısınız?

Öğrenci Yorumları

İngiltere'de Lise Hayalim Sonunda Gerçek Oldu!

Öğrencimiz Yusuf Capar'ın İngiltere'de lise değişim süreci ve Canterbury deneyimleri   Devamı

Yusuf Capar
Yusuf Capar
Öğrenci
İngiltere'de Lise Değişim Sürecim

Öğrencimiz Şevval Duru'nun İngiltere'de lise değişim süreci ve Canterbury deneyimleri   Devamı

Sevval Duru Dopoglu
Sevval Duru Dopoglu
Öğrenci
Academix ile Brighton'da Dil Okulu Deneyimim

Öğrencimiz Fulya Özmantar'ın danışmanı yardımıyla Academix'le Brighton'da dil eğitimi   Devamı

Fulya Özmantar
Fulya Özmantar
Öğrenci
Academix ile İrlanda'da Üniversite Eğitimim

academix ile irlanda'da eğitim alan öğrencimiz Dublin City University'deki tecrübelerini bizimle paylaşıyor   Devamı

Can YÜCEL
Can YÜCEL
Öğrenci
Tüm Yorumlar...

Danışman Yorumları

Yurtdışında Eğitimle Nasıl Pilot Olunur?

Yurtdışında eğitim alarak pilot nasıl olunur, aşamaları nelerdir, pilotlük lisansları hangi ülkelerde geçerlidir, ne sürede pilot olunur   Devamı

Hakan Nur
Hakan Nur
Danışman
London South Bank Üniversitesi: Geleceğinizi Şekillendirecek Eğitim...

LSBU, Londra'nın kalbinde, Thames Nehri'nin hemen kıyısında yer alıyor. Bu özel konum, öğrencilere kentin kültürüne, iş dünyasına ve sosyal yaşamı...   Devamı

Serpil Gündüz Coşar
Serpil Gündüz Coşar
Danışman
Regent University London: Eğitim ve Lokasyonda Mükemmeliyet

Regent University London, Regent Park'ın içinde muhteşem bir konuma ve kampüse sahip olarak öğrencilere yüksek kalitede eğitim sunan öncü bir kurum...   Devamı

Serpil Gündüz Coşar
Serpil Gündüz Coşar
Danışman
Akdeniz’in En Huzurlu Adası Malta

Yerli halkın ‘görkemli’ olarak adlandırdığı, tüm yapıların adaya özgü sarı taş ile inşa edildiği Malta’nın, doğal limanları, ılıman iklimi ve çok k...   Devamı

Mustafa Fidan
Mustafa Fidan
Danışman
Tüm Yorumlar...

Bizi Takip Edin

YURTDIŞI EĞİTİM NAVİGASYON

Yurtdışı Eğitim Hakkındaki Tüm Merak Edilenler