AVUSTRALYA VİZE DEĞİŞİKLİĞİ 2016 (SSVF) HAKKINDA BİLGİLER


 

1 Temmuz 2016 itibariyle Avustralya eğitim vizesinde Simplified Student Visa Framework (SSVF) uygulaması başlayacaktır. SSVF uygulamasıyla birlikte Avustralya eğitim vizesinde bir takım önemli değişiklikler olacaktır.

Avustralya Vizesi Değişiklikleri

1- Farklı tipte programlara başvuru yapan öğrenciler için kullanılan 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576 subclass vize tipleri ve SVF uygulaması kaldırılacaktır. Tüm bunlar yerine International öğrenciler hangi programa giderlerse gitsinler Student Visa (subclass 500) başvurusu yapacaklardır. Bundan böyle öğrenciler için tek tip vize olacaktır. Student Guardian'lar ise subclass 590 kategorisine başvuru yapacaklardır.

2- Tüm vize başvuruları online olarak http://www.border.gov.au/Trav/Visa/Immi sitesi üzerinden hesap oluşturularak yapılacaktır. Tüm destekleyici belgeler sisteme online olarak upload edilecektir. Böylelikle konsolosluğa kargoyla belge gönderme gibi işlemler ortadan kalkmış olacaktır.

3- Öğrenciler vatandaşı oldukları ülkenin (yani Türkiye'nin) risk kategorisine ve başvuru yaptıkları okulun risk kategorisine göre Streamlined evidentiary requirements'a yada Regular evidentiary requirements'a tabi olacaklardır. Streamlined evidentiary requirements'a tabi olan öğrencilerin belge sunmaksızın birçok bilgiyi sadece yazılı olarak deklare etmesi yeterli olacaktır. Regular evidentiary requirements'a tabi olan öğrencilerden ise durumlarını belge ile kanıtlamaları istenecektir. Ülkelerin ve  Education Provider'ların risk kategorisine göre hangi uygulamaya tabi olunacağı aşağıdaki tablodan anlaşılabilmektedir.

Education Provider Risk kategorisinde birinci yada ikinci kategoride olan okulların bir çoğu öğrencilerin vizeye uygunluk durumlarını okul başvurusu sırasında kontrol etmekte ve buna göre onay vermektedir. 

4- 1 Temmuz 2016 itibariyle, 12 ay için gösterilmesi gereken minumum yaşam masrafları aşağıdaki tutarlarda olmalıdır.

Student/guardian AUD19,830
Partner/spouse AUD6,940
Child AUD2,970

5- Sadece dil eğitimi (ELICOS) programı için Avustralya'ya gidecek olan öğrencilerin artık hesaplarında 3 ay para bekletmelerine gerek kalmamıştır. 

Öğrenciler ekonomik durumlarını iki farklı şekilde kanıtlayableceklerdir;

  • Yıllık geçim parası 19.830 AUD + okul eğitim ücretini sponsorlarının hesaplarında göstererek (yada kredi çekerek),
  • Hesapta para gösterilemiyorsamiyorsa; anne-babanın yıllık gelir bordrosununun gösterilmesi de kafi olabilecektir. Ancak bu durumda anne babanın yıllık 60.000 AUD gelir göstermesi gerekecektir. Yani anne baba ayda min. 11.000 TL - 12.000 TL kazanıyorsa nakit göstermeden maaş bordrolarıyla vize alınabilecektir.

6- Ögrencilerin 24 haftadan uzun bir programa gitmeleri durumunda, okullar tarafından Avustralya'ya gitmeden önce program eğitim ücretinin en fazla %50'sini ödemeye zorunlu tutulabilecekler. Geriye kalan ödemeyi programının ikinci periyodunun başlamasına 2 hafta kala ödenecektir. 

7- Dil belgesi sunularak kabul alınabilen programlar (lisans, yüksek lisans vb.) için vize başvurusunda IELTS'den en az 5.5 sunmak gerekecektir. Öğrencinin IELTS 5.0 dil skoruna sahip olması durumunda 10 haftalık bir dil programı (ELICOS) ile IELTS 4.5 dil skoruna sahip olması durumunda 20 haftalık bir dil programı (ELICOS) ile kombine ederek de vizeye başvuru yapılabilecektir.

ELTS'e muadil olarak aşağıdaki sınavlar da kabul edilmektedir.

- Test of English as a Foreign Language paper based test (TOEFL)
- Pearson Test of English Academic
- Cambridge English: Advanced
- Occupational English Test.

8- Bundan böyle ELICOS (English Language Intensive Courses for Overseas Students) kursları için bir süre kısıtlaması olmayacaktır. Eski uygulamada maksimum 50 haftaya kadar ELICOS eğitimi alınabilmekteydi.

9- Uzatılabilir vize almak için geçmişte minimum 40 haftalık bir programa katılmak gerekiyordu. Yeni uygulamayla bu kural da ortadan kalkacak. Öğrenciler istedikleri uzunlukta programa katılıp, Avustralya'da iken tekrar vize başvurusu yapmak kaydıyla programlarını uzatabileceklerdir. Ancak her zaman red alma ihtimali olduğu unutulmamalıdır. 

10- Program değişikliği yapılması durumunda öğrencilerin ya aynı seviyede yada bir üst seviyedeki bir kursa kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 

11- Yeni uygulamayla birlikte Avustralya'da çalışma izni ilgili bir değişiklik yapılmamıştır. Geçmişte olduğu gibi en az 12 hafta süreyle dil eğitimi programına katılan ve öğrenci vizesi bulunan kişiler programları boyunca haftada 20 saat çalışma iznine sahip olacaktır. Avustralya'da mezuniyet sonrası 1 yıl çalışma hakkı kazanabilmek için ise en az 2 yıllık bir master programı yada 2 yıllık bir ön lisans programı bitirmek gerekir. 1 yıllık master yada sertifika programları sonrasında çalışma izni verilmemektedir.

Simplified Student Visa Framework (SSVF) uygulaması ile ilgili Avustralya Devleti tarafından yapılan resmi duyurunun full metni için tıklayınız. 

Academix Hakkında

Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık olarak 1996'dan beri dünyadaki pek çok prestijli dil okulu, lise ve üniversitenin Türkiye kayıt ofisi olarak çalışmaktayız. Tüm öğrencilerimize okul ve program seçiminden, kayıt işlemlerine, vize işlemlerinden, seyahat organizasyonuna kadar tüm aşamalarda ücretsiz danışmanlık sunmaktayız.Neden yurtdışı eğitim danışmalık hizmeti almalısınız?

Öğrenci Yorumları

Kanada'ya Aile İle Beraber Yurtdışı Eğitime Nasıl Gidilir?

Merhabalar. Ben Pınar Kılıç. Mayıs 2019’da Toronto Lambton College’da 2 senelik postgraduate Business Management programıma başladım. Alışılanın dı...   Devamı

Pınar Kılıç
Pınar Kılıç
Öğrenci
EC Bristol Dil Okulunda 4 Ay İnglizce

Amcam daha önce kuzenimi Academix aracılığıyla ABD’ye gönderdiği için kurumun ne kadar profesyonel çalıştığını biliyordum ve başka hiçbir kurumla g...   Devamı

Burak Perit Yaşar
Burak Perit Yaşar
Öğrenci
DID Berlin Dil Okulunda 6 Aylık Almanca

Almanya’da DID Berlin'de bir aydır eğitim almaya başladım, daha beş ay daha burada kalacağım ve okula geldiğim ilk gün itibariyle danışmanımın önce...   Devamı

Cenk Bozkurt
Cenk Bozkurt
Öğrenci
Kaplan Dil Okulu Toronto'da 6 Ay İngilizce

Toronto’dan bahsetmeden önce, neden burayı ve Academix Danışmanlık Şirketini tercih ettiğimi açıklamak istiyorum.   Devamı

Hakan Akmanlar
Hakan Akmanlar
Öğrenci
Tüm Yorumlar...

Danışman Yorumları

Odessa'da Yurtdışı Eğitim Alacaklara Tavsiyeler

Bu arada gümrükten vizesiz geçebilmeniz için cebinizde nakit olarak günlük 50 USD cep harçlığı, konaklama dekontunuz ve dönüş uçak biletiniz bulunm...   Devamı

Nuri Kuyululu
Nuri Kuyululu
Danışman
Istituto Marangoni Miami Hakkında Tavsiyeler

Istituto Marangoni okullarının Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk lokasyon olarak Miami'yi tercih etmesiyle, Istituto Marangoni Miami Ocak 2018'de...   Devamı

Ali AĞIR
Ali AĞIR
Danışman
Ukrayna'ya Yurtdışı Eğitime Gideceklere Tavsiyeler

Kısa süreli kalışlar için vizesiz gidilebilen ama eğitim için öğrenci vizesine bağlı oturum izni alınması gereken Ukrayna’da bir haftaya yakın zama...   Devamı

Nuri Kuyululu
Nuri Kuyululu
Danışman
Ukrayna'da Eğitim ve Yaşam

Ukrayna’da 312 üniversite bulunmakta olup bu üniversitelerin akademik kadroları oldukça başarılıdır. Ukrayna üniversiteleri tüm Avrupa Birliği ve Y...   Devamı

Pınar KIRCA
Pınar KIRCA
Danışman
Tüm Yorumlar...

Bizi Takip Edin

YURTDIŞI EĞİTİM NAVİGASYON

Yurtdışı Eğitim Hakkındaki Tüm Merak Edilenler