Merhaba, ben Liza Cemel. İstanbul’da bir çoğumuz gibi üniversite sınavlarına çalışıyordum fakat her zaman aklımda yurtdışında üniversite okuma seçenekleri de vardı. Hem daha bir eğitim hem de daha farklı bir deneyim olduğunu düşünüyordum. Bir arkadaşım aracılığıyla Academix’le ve Burcu Hanım’la tanıştım. Bana bu süre zarfında gereken bilgiyi ve yardımı sağlamaya çalıştılar. Istanbul Üniversitesini kazanmama ragmen dondurarak Universita Cattolica del Sacro Cuore’da Uluslararası İlişkiler dalında lisans eğitimi almaya karar verdim.
Ilk günümde hem biraz heyecanlı hem de biraz endişeliydim ama beklediğimden daha çabuk alıştım. Konaklamayı da gitmeden academix aracılığıyla bir şirketten yaptım. Evimizde birçok farklı ülkeden öğrencilerle tanışma fırsatı da buldum. 6 aylık Milano serüvenim şimdiye kadar dolu dolu geçti. Başka şehirleri gezme, başka kültürlerle tanışma, kendi ayaklarımın üstünde durma ve hem İngilizcemi geliştirme hem de İtalyanca öğrenme fırsatı yakaladım. Başlarda aile yanından ayrılıp tek başına her şeyle ilgilenmek zor gözükse de geleceğe dönük bana çok şey kattığını şimdiden söyliyebilirim.
Okulumdan bahsedicek olursam birçok farklı yerde kampüsü olan köklü bir üniversite. İtalyanca bölümleri olduğu gibi birçok uluslararası öğrencinin olduğu ingilizce bölümleri de mevcut. Milano kampüsü hem eski bir mimariye sahip hem de kocaman ağaçlarla kaplı bol yeşillikli bir alana.Şehir genelinde de yaşam koşulları ve ulaşım da gayet rahat. Benim tavsiyem, elinizden geldiğince farklı kültürlerle kaynaşarak unutulmaz anılar ve tecrübeler edinmeniz. Öte yandan verilen eğitimi en iyi şekilde değerlendirmenizi ve dilinizi de geiştirmenizi öneririm. Ayrıca İtalya için konuşucak olursam imkanınız olursa gelmeden önce İtalyanca kursuna gitmek şehirde size daha kolaylık sağlayacaktır yoksa Milano’da da çeşitli kurslara da kaydolabilirsiniz. Herkese de ülke ve program farketmeksizin yurtdışı deneyimini öneririm. Bu süreçte bana yardımcı olan Academix yurtdışı danışmanlığına ve Burcu Hanım’a da ayrı teşekkür ederim.
Liza Cemel
Universita Cattolica, Milano – İtalya
2017 Yurtdışı Üniversite
Academix Danışmanı: Burcu Gençtürk
burcu@academix.com.tr
+90 212 249 94 89 | +90 506 584 4997
UNİVERSITA CATTOLICA'DA ULUSLARARASI İLİŞKİLER
Öğrenci Yorumları
Liza CEMEL
ÖğrenciAcademix Hakkında
Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık olarak 1996'dan beri dünyadaki pek çok prestijli dil okulu, lise ve üniversitenin Türkiye kayıt ofisi olarak çalışmaktayız. Tüm öğrencilerimize okul ve program seçiminden, kayıt işlemlerine, vize işlemlerinden, seyahat organizasyonuna kadar tüm aşamalarda ücretsiz danışmanlık sunmaktayız.Neden yurtdışı eğitim danışmalık hizmeti almalısınız?
Mükemmel İki Yıl İçin İtalya’da Master: Politecnico Di Milano Maceram
2018’de İzmir Yaşar Holding’te çalışırken tamamen tesadüf eseri, bir gideyim ne varmış bir bakayım diyerek gittiğim yurtdışı eğitim fuarında tanışt... Devamı
Emre Danışan
Öğrenci
Ücretsiz Master Danışmanlığı ile İskoçya'da Eğitim
Hayatımın en önemli kararlarından birini verirken küçük bir araştırma yapıp bir eğitim danışmanı ile çalışmaya karar verdim. Böylece Academix aile... Devamı
Gizem Kılıçarslan
Öğrenci
Dubai'de İngilizce Dil Eğitimi Hakkında
Dubai'ye Academix İzmir’den Selda Hanım aracılığıyla geldim. Her aşamada her dakika benim yanımda oldu. En son Dubai'ye gelirken havaalanında hatta... Devamı
Seda Küçükşahin
Öğrenci
Celtic English Academy 'de 28 hafta dil eğitimi alan evli çiftimiz.
Eşim Mehmet Demirli birlikte mesleklerimiz sebebiyle Birleşik Krallık’ta İngilizce eğitim almaya karar verdikten sonra birçok danışmanlık firmasına... Devamı
Melike Ceviz Demirli
Öğrenci