Ben Çağman Şeker, Kabataş Erkek Lisesi’nde okumaktayım. İkinci yabancı dilimiz olan Almancamı geliştirmek için Academix ile DID Yaz Okulu Berlin kampüse gittim. Konaklamak için iki farklı seçenek vardı, birisi kursun yarısını kendi yurdu olarak kullandığı hostel diğeri ise aile yanı. Ben hostelde kalmayı tercih ettim. Ödenilen ücrete her şey dahildi, bu yüzden dışarıda pek fazla para harcamadım. Zaten ulaşım biletleri, müze girişleri vs. hep kurs tarafından karşılanıyordu.
Okulun eğitimi beklediğim kadar iyi değildi ama çok da kötü diyemem :) Çünkü ülkemizde verilen dilbilgisi eğitimine kıyasla yurtdışında konuşma ağırlıklı bir eğitim verildiğini anladım ve bu durumun da pratik Almancama katkıları oldu. Okuldan bağımsız bir şekilde iznimiz olmuyordu. Öğleden sonra gruplar halinde şehre iniyorduk ve daha önceden adımızı yazdırdığımız etkinliklere, gözetmenlerimiz eşliğinde katılıyorduk. Akşama doğru hostele dönüp yemeğimizi yiyip bu sefer de akşam aktivitelerine katılıyorduk. En fazla 30 dakika hostelden çıkabiliyorduk o da en az 3 er kişilik gruplar halinde olabiliyordu. Ama okulun kendi ayarladığı aktiviteler de gayet zevkli ve şehri tanımamıza yardımcı oluyordu. Yani kendimiz çıksak bu kadar aktivite yapamazdık sanırım :)
Academix'in bu konuda çok yardımı dokundu. Selçuk Berber gerek Almanya seyahatim öncesinde gerek sırasında gerek de sonrasında bana çok yardımcı oldu. Academix'i de bu konuda yardım almak isteyen tanıdıklarıma önereceğim. Zaten ben de Politecnico Di Milano’ya Academix ile giden abim Canberk Şeker yardımı ile Academix ile tanışmıştım, aile boyu buradayız :)
Berlin şehrini ise gitmek isteyenlere tavsiye ediyorum, İstanbul’da Ortaköy’de okulu olan benim için çok güzel bir şehir olması gerekiyordu ve oldu da :) Hem tarihi özellikleri hem de modernliğiyle eğlenceli bir şehir. Yine de bireysel olarak gideceklere bir uyarım var; Berlin sokaklarında pek çok Türk ile karşılaşmanız olası, yani pratik yapmak istiyorsanız bu duruma dikkat edin :)
Çağman Şeker
DID – Berlin, Almanya
2015 Summer Camp Öğrencisi
Academix Danışmanı: Selçuk Berber - Beşiktaş Ofis
selcuk@academix.com.tr
+90 212 259 0099 | + 90 555 010 3048
Politecnico Di Milano’da
Politecnico Di Milano'da MSc Aeronautical Engineering eğitimi alan öğrencimizin paylaştığı deneyimleri. Devamı
Furkan Özkalay
Öğrenci
ILAC College Vancouver Business Administration
Bu mesajı size Vancouver’dan yazıyorum. Buraya kadar gelmemde büyük emeği olan Academix Kadıköy Şubesi’nden Deniz Hanım’a da teşekkürlerimi iletmek... Devamı
Eşref Furkan Karaoğlan
Öğrenci
İtalya, University Of Padua'da Eğitim
Padova Üniversitesi İnsan Hakları bölümüne yüksek lisans için başvurumu yaptım ve 2020 Haziran’da kabul mektubumu almıştım. Devamı
Elif Bakar
Öğrenci
Kanada VanWest College
Merhabalar Sevgili Academix Ailesi, Sizlere Kanada yolculuğumun nasıl başladığı ve sürecin nasıl gittiğini anlatmak istiyorum Devamı
Türkan Berfin Dişikitli
Öğrenci