ÜNİVERSİTE ARAŞTIR BİLGİ İSTE İLETİŞİM
Le Cordon Bleu

Le Cordon Bleu

Le Cordon Bleu dünya standartlarında programları ile mutfak ve otelcilik eğitimini en üst düzeyde sunmaya adanmış eğitim kurumlarının dünyaca ünlü bir ağdır.

Le Cordon Bleu 500 yılı aşkın bir süredir Fransız gastronomisinin temel taşı olmuştur. Le Cordon Bleu mutfak sanatlarının ustalık ve takdirini korumakta ve aktarmaya devam etmektedir. Kendi mutfak programları aracılığıyla Fransız mutfak tekniğinin muhafızı olarak kabul edilir.

Uluslararası alanda usta şefler ve endüstri profesyonellerince, Le Cordon Bleu öğrencilerin uygulamalı öğrenim yoluyla deneyim kazanmalarında, kendine özgü öğretim metodolojisini uygulamaktadır.

Le Cordon Bleu’da öğrenciler, restoran mutfakları, catering, restoran ve otel yönetimi, gazetecilik, danışmanlık, yemek servisi, yemek tasarımı ve eğitim gibi alanlarda geniş bir yelpazede, başarılı kariyer için gayret sarfetmektedir.

Yüzyılı aşkın bir süredir geleneksel ve mükemmeliyetçi yaklaşımıyla Le Cordon Blue ağı, Gastronomi, Hizmet ve İşletmecilikte yenilikçi ve en iyi uygulamayı sunmak için çalışmaktadır. Ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ile birlikte yürütülen eğitim, öğretim ve araştırma, genişleyen uluslararası bir ağ üzerinden sunulmaktadır. Bağımsız bir kuruluş olmasına rağmen Le Cordon Bleu ağı, aynı zamanda titizlik, alaka ve örnek bir kurumsal yapı  sağlamak için sanayi, eğitim ve üniversite ortakları ile işbirliği içinde çalışır.

Kategori

Açıklamalar

Kuruluş:

Paris 1895

Profil:

Dünyanın en büyük aşçılık okulu olup profesyonel eğitime yönelik bir öğrenim sunmaktadır

Yerleşke:

Sunduğu eğlence olanakları, zengin mutfağı ve çok sayıda turistik mekanlarıyla Madrid, dikkat çeken büyük bir kültür başkenti. Kampüsün yeri Pozuelo de Alarcón bölgesinde bulunan Universidad Francisco de Vitoria Kampüsü içerisinde yer almaktadır.

Programlar:

Diplôme de Cuisine
Diplôme de Pâtisserie
Le Grand Diplôme®

Takvim:

Yaz Dönemi (Haziran – Mart)
Güz Dönemi (Eylül – Haziran)
Kış Dönemi (Ocak 
– Eylül)

Öğrenci Nüfusu

Uluslararası 20000 Kayıtlı Öğrenci


Kabul Kriterleri ve 
Gerekli Belgeler

  • Başvuru formu ve bedeli
  • Résumé / Curriculum vitae (CV)
  • Niyet Mektubu
  • 2 adet pasaport formatında vesikalık fotoğraf
  • En az 18 yaşını doldurmuş olmak


Program Ücretleri:

Le Grand Diplôme® Program Bedeli: €35,200
Diplôme de Cuisine Program Bedeli: €21,200
Diplôme de Pâtisserie Program Bedeli: €15,900

Le Grand Diplôme® ve Sertifika başvuru ücreti: €1500

 

İlgili Linkler: