ÜNİVERSİTE ARAŞTIR BİLGİ İSTE İLETİŞİM

Şartlı Kabul ve Vize Süreci

 ŞARTLI KABUL VE VİZE İŞLEMLERİ

 
Almanya Öğrenci Vizesi

Vize başvurusunda dikkat edilmesi gereken kriterler nelerdir?
 
                      I. Şartlı Kabul: Vize başvurusu için üniversiteden ‘şartlı kabul’ almak gerekmektedir.
                     II. Vize Başvuru Evrakları: Vize başvurusu için bütün evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlamaya calisin.
 
Şartlı Kabul Nedir?
 
Almanya’daki üniversitelere başvuru yapıp bölümle ilgili kriterleri sağladığınıza dair teyit belgenizdir. Kabulünüz geçerliliği ise ancak Almanca dil belgesini sağladığınızda geçerli olacaktır. Bunu da Almanya'da yaklaşık 1 yıl kurs gördükten sonra üniversitelerde DSH veya TestDaF sınavını geçerek sağlayabilirsiniz.
Şartlı kabul aldıktan sonra varsa üniversitenin dil kursunda veya DSH hazırlık kursu sunan özel bir eğitim kurumuna kayıt yaptırabilirsiniz.
 
DİKKAT ETMENİZ GEREKEN HUSUSLAR:

Pasaportunuz 1 yıl geçerli olmalı (Schengen için 6 ay; sadece Almanya vizesi için 1 yıl)
  1. 3 adet güncel biyometrik vesikalık resim
  2. Sağlık sigortası
  3. Son okul/üniversite diploması ve Almanca tercümesi
  4. Alman üniversitesine başvuru teyidi (Bewerberbestätigung) veya kabul belgesi (Zulassungsbescheid)
  5. Üniversite giriş sınavı kazandığınızın belgesi ve dört yıllık eğitim veren bir dalda yerleştirildiğinizi gösteren Sınav Sonuç Belgesi veya lisans diplomanız
  6. Eğitim ve geçim masraflarınızın karşılanacağını belgeleyen bir taahhütname (Verpflichtungserklaerung) veya Almanya’da bloke hesap (Sperrkonto/Deutsche Bank 8000 Euro civarlarında). 

  

İlgili Linkler: