BİLGİ İSTE İLETİŞİM

Yurtdışı Eğitim ve Çalışma

Yurtdışında eğitim almaya kararı vererek hayatınıza farklı bir yön vermek istediniz. Beklentilerinizi ve bütçenizi karşılaştırarak seçimlerinizi yapmaya çalışıyorsunuz ve gitmeyi planladığınız ülkenin iklimine kadar bilgi aldınız fakat; yurtdışı eğitim ve çalışma hayatının birlikte yürütülebileceği ülkelerin sınırlı olduğunu bu çalışma hayatının da size katkıları konusunda fikir sahibi misiniz ? Yurtdışında eğitim alırken (yasal olarak) çalışabileceğiniz ülkeler ve bu ülkelerde hangi sektörlerde ne kadar zaman çalışarak kalabilirsiniz ?

İngilitere Eğitim Ve Çalışma;

İngilitere (United Kingdom ) de eğitim almak için eğitim içeriğine göre kullanılabilecek 3 tür vize bulunmaktadır. Bu vize türleri;

Kısa süreli Öğrenci Vizesi ;Bu vize türü ile 6 aya kadar İngiltere’de eğitim alınabilir. Uzatılabilen bir vize türü değildir. Çalışma izni ve yasal olarak İşe girme imkanı tanımaz.

Uzun Süreli Öğrenci Vizesi; Bu vize türü 6 aydan 11 aya kadar olacak eğitimler için geçerlidir ve bu vize türü de uzatılabilen bir vize değildir. Çalışma izni ve yasal olarak İşe gitme imkanı tanımaz.

Tier 4 Genel Öğrenci Vizesi; İngilterede Lisans Yüksek Lisans Master programları için kullanılabilen uzun süreli öğrenci vizesi türüdür. Alınacak eğitime göre İngiltere’de yasal olarak haftada 10 saatten 20 saate kadar çalışma imkanı sunar. Çalışılacak kuruluşa göre İş ilişkilerini geliştirmek, dil pratiğini arttırmak ve networking adına kullanılabilecek bu çalışma izni sektörel olarakta kullanılabilir.

Amerika Birleşik Devletlerinde Eğitim ve Çalışma;

Amerika’da (Work and Travel haricinde) Lisans eğitimi yada Yüksek Lisans Eğitimi alırken sadece kampüs içerisinde ve haftada 20 saate kadar partime olmak koşulu ile çalışılmasına izin verilmektedir. Tatil dönemlerine denk gelen zamanlarda 20 saat olan çalışma izni full time a dönebilmektedir.

Malta’da Eğitim ve Çalışma;

Akdeniz ikliminin hakim olduğu ada ülkesinde Turizm ve Eğitim her ne kadar iki başat sektör olsada Yabancı öğrencilere eğitim süresince çalışma izni verilmemektedir.

Avustralya’da Eğitim ve Çalışma;

Avustralya’ eğitim alırken çalışma konusunda en uygun ülkelerden bir tanesidir.

12 hafta ve üstü eğitim programlarına kayıt olan öğrenciler haftalık 20 saati aşmamak kaydı ile yasal olarak çalışabilmektedirler. Avustralya için alınacak eğitim vizesinin uzatılabilir türde olması için en az 40 haftalık programlara kayıt yaptırılması gerekirken çalışan öğrencilere ödenen saatlik ücretler şehirden şehre farklılık gösterebilmektedir.

Yeni Zelanda’da Eğitim ve Çalışma;

Yeni Zelanda’da alınacak eğitim yanışı sıra yasal olarak çalışabilmek adına minimum 24 haftalık programa kayıt olmak ve IELTS sınavından 5.0 almak gerekmektedir. Ama maalesef ki Yeni Zelanda vize konusunda ret verme oranı gayet yüksek bir ülkedir.

Kanada’da Eğitim ve Çalışma;

Kanada’da Dil eğitimi alırken yasal olarak çalışmaya maalesef izin verilememektedir Ama Lisans Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri için haftalık 20 saati aşmayacak şekilde yasal çalışma izni verilmektedir.



İlişkili Diğer Yazılar:
» Tüm Yurtdışı Eğitim Makalelerimiz