ÜNİVERSİTE ARAŞTIR BİLGİ İSTE İLETİŞİM

İngiltere Dil Okulu Öğrenci Vizesi Çeşitleri

İngiltere'de dil okulu, sertifika programları, lise, lisans programları, yüksek lisans programları ve doktora programlarına katılmak isteyen kişiler İngiltere Öğrenci Vizesi'ne başvurmakları gerekmektedir. Alacağınız eğitimin süresine göre alacağınız vize türü değişmektedir. İngiltere Öğrenci Vizesi türleri 3 kategoriye ayrılmaktadır. Bunlar Öğrenci Ziyaretçi Vizesi, Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ve TIER 4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi'dir.

Öğrenci Ziyaretçi Vizesi

İngiltere'de dil kurslarına ya da kısa dönem sertifika programlarına katılmak isteyen öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür. Bu vize türünde 6 aydan daha kısa süreli eğitim alacak öğrenciler için verilmektedir.  Vize süresi İngiltere'den kesinlikle uzatılamamaktadır. Vize bitiş tarihinde ülkeyi terk etmeniz gerekmektedir. Öğrenci Ziyaretçi Vizesi'ne sahip öğrencilere İngiltere'de yasal olarak çalışma izni verilmemektedir. Başvuru öncesinde öğrencilerde İngilizce yeterliliği aranmamaktadır.

Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi

İngiltere'de dil okullarına ya da sertifika programlarına katılmak isteyen öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür. Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi, 11'aya kadar eğitim alacak olan öğrencilere verilmektedir. Bu vize türünde öğrencinin vize süresini İngiltere'den uzatma şansı yoktur. Vize bitiş tarihinde ülkeyi terk etmeniz gerekmektedir. Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi'ne sahip öğrencilere İngiltere'de yasal olarak çalışma izni verilmemektedir. 

TIER 4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi

6 aydan daha uzun süre İngiltere'de eğitim almak isteyen kişiler TIER 4 vizesine başvurabilirler. TIER 4 vizesi ile dil okullarına, ilköğretim ve üniversite eğitim programlarına, lisans üstü programlara başvuru yapılabilmektedir. TIER 4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi, İngiltere'den uzatılabilen bir vize türüdür. Almış olduğunuz eğitim süresi uzarsa, İngiltere vizesi uzatma başvurusu yaparak İngiltere'de kalmaya devam edebilirsiniz. TIER 4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesine sahip olan öğrenciler İngiltere'de part-time çalışma hakkına sahip olurlar. Dil eğitimi alan öğrenciler 1haftalık 10 saat, lisans ve lisans üstü eğitim alan öğrenciler ise haftada 20 saat çalışmaz hakkına sahiptirler.

İngiltere Öğrenci Vizesine başvuru için gerekli evraklar listesini görmek için tıklayınız.
İngiltere Dil Okulu Öğrenci Vizesi Başvuru Belgeleri



İlişkili Diğer Yazılar:
» Tüm Yurtdışı Eğitim Makalelerimiz